Southgates EM 2024-lag: Rashford och Henderson missar

    Marcus Rashford och Jordan Henderson har utelämnats från Gareth Southgates provisoriska 33-manna Englands trupp för EM 2024. Rashford, den 26-årige forwarden från Manchester United, har haft en utmanande säsong och bara gjort sju mål och två assist i 33 ligan. framträdanden. Trots att han varit med i sju Englandsmatcher den här säsongen blev han utelämnad mot Belgien i mars.

    Southgates trupp till EM 2024 inkluderar inrop för Eberechi Eze, Marc Guehi och Kobbie Mainoo, men det finns ingen plats för Rashford eller Henderson. I truppen finns också fem spelare utan gränser: Liverpools Curtis Jones och Jarell Quansah, Evertons Jarrad Branthwaite, Crystal Palaces mittfältare Adam Wharton och Burnleys målvakt James Trafford, som stärker en redan stark anfallsuppställning. Billiga fotbollströjor med namnen på nya tillskott till truppen, som Eze, Guehi och Mainoo, kommer sannolikt att flyga från hyllorna.

    Rashford har medverkat i 60 Englandsmatcher och gjort 17 mål, men hans klubbform har varit underväldigande, med bara åtta mål på 42 matcher för United. Southgate kommenterade beslutet och sa: "Detta är svåra samtal. Med Marcus känner jag att andra spelare i den delen av planen har haft bättre säsonger.”

    Henderson flyttade till Saudiarabiens Al-Ettifaq från Liverpool förra sommaren innan han gick över till Ajax i januari. Southgate noterade, "Henderson har gett sig själv alla chanser. Den avgörande faktorn var skadan han ådrog sig i det senaste (internationella) lägret.” Henderson missade fem veckor på grund av denna skada och kämpade för att återfå formen. Southgate tillade, "Han är ett fantastiskt proffs. Det var ett svårt samtal att ringa.” Frånvaron av Rashford och Henderson från EM 2024-truppen kan påverka designen och försäljningen av EM 2024 England Matchtröja, med fans som väger sina alternativ för personliga tröjor.

    Southgate utsattes för kritik för att ha fortsatt att välja Henderson efter hans flytt till Al-Ettifaq, med tanke på Saudiarabiens kontroversiella resultat för mänskliga rättigheter. Truppen har 11 försvarare och 12 forwards, inklusive alla breda anfallsalternativ, och Southgate bekräftade att detta antal kommer att behöva minskas senast den 7 juni.

    Verwante Tags

    billiga fotbollströjor EM 2024 England Matchtröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!