Portugal slåss tillbaka för att besegra Tjeckien i EM 2024

    Portugal lyckades undkomma ett öppningsförlust i EM 2024 genom att komma bakifrån för att säkra en seger över Tjeckien. Denna vinst förbättrade Portugals rekord i de inledande gruppspelsmatcherna vid EM till fyra segrar, två förluster och tre oavgjorda sedan införandet av gruppspelsformatet 1980. 2016 års mästare, som nu ses som utmanare snarare än dark horses eller underdogs. , stod inför utmanande 90 minuter.

    En anmärkningsvärd milstolpe nåddes av Portugals Pepe, som med sina 41 år och 113 dagar blev den äldsta spelaren som någonsin medverkat vid EM, och överträffade Ungerns Gabor Kiraly, som var 40 år och 86 dagar gammal. Dessutom har Pepe och Cristiano Ronaldo, 39 år och 134 dagar gamla, nu rekorden för de äldsta utespelarna i turneringens historia. Mycket uppmärksamhet var på Ronaldo, som har spelat i Saudiarabien de senaste 18 månaderna, och han missade ett avgörande tillfälle att ge sitt lag ledningen i första halvlek.

    Tjeckien, som nu officiellt kallas Tjeckien, kämpade för att skapa ett offensivt hot och spelade inte in sitt första skott på mål förrän i den 62:a minuten. Lukas Provod utnyttjade dock sin första möjlighet och gjorde mål med en välplacerad curler efter att ha tagit emot en passning från Vladimir Coufal, som hade återtagit bollinnehavet på höger sida av straffområdet. Båda lagens billiga fotbollströjor visades tydligt upp när supportrar jublade från läktaren.

    Portugal hade svårt att hävda sig i anfallet men fick en livlina när Tjeckiens Robin Hranac oavsiktligt gjorde ett självmål och kvitterade matchen sju minuter efter det tjeckiska målet. Dramatiken fortsatte sent in i matchen. I den 87:e minuten såg det ut som att Portugal hade tagit ledningen när Vitinha skickade ett högt inlägg till Ronaldo, som nickade bollen över mål, bara för att den skulle träffa stolpen och studsa tillbaka till spel.

    Vitinha, som utsågs till matchens man, reflekterade över spelet genom att uttrycka lättnad och beslutsamhet: "Lyckligtvis kvitterade vi och vi trodde till slutet att vi kunde vända matchen." Fans ställde upp utanför arenan för att köpa de senaste EM 2024 Portugal tröja och firade lagets hårda seger. Portugals uthållighet lönade sig till slut, vilket visade upp deras förmåga att slå tillbaka under press och stärkte deras status som starka utmanare i turneringen.

    Verwante Tags

    billiga fotbollströjor EM 2024 Portugal tröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!