Mauricio Pochettino utsedd till huvudtränare för USA:s herrlandslag

    Det amerikanska fotbollsförbundet har utsett Mauricio Pochettino till ny huvudtränare för det amerikanska herrlandslaget. Tillkännagivandet gjordes på tisdagen på lagets X-konto, där Pochettino uttryckte sin entusiasm över möjligheten. Han beskrev rollen som en "massiv möjlighet" i ett videouttalande. Pochettino kommer officiellt att presenteras på en presskonferens på Manhattan på fredag, efter att ha anlänt till New York City på torsdag. Den nyutnämnde huvudtränaren för det amerikanska herrlandslaget är redo att leda truppen när de stolt tar på sig sina billiga fotbollströjor i kommande internationella matcher.

    Detta är andra gången på mindre än ett år som U.S. Soccers sportchef, Matt Crocker, anställer en före detta Chelsea-tränare. Med sina 52 år blir Pochettino den tionde tränaren på 14 år att leda USA:s herrlandslag och den första utrikesfödda huvudtränaren sedan Jurgen Klinsmann, som innehade befattningen från 2011 till 2016. Argentinaren har en mängd tränarerfarenhet efter att ha lyckats klubbar som Espanyol, Southampton, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain och nu senast Chelsea. Under sin tid i PSG ledde han laget till en Ligue 1-titel.

    Cindy Parlow Cone, USA:s fotbollspresident, berömde Pochettino som en "tränare i världsklass" med en beprövad historia av att utveckla spelare och nå framgång på högsta nivå. Hans rykte för att fostra unga talanger stämmer väl överens med den amerikanska truppen, som har en lovande lista av stigande stjärnor. När laget förbereder sig för sina kommande matcher kommer Pochettino att övervaka träningspass där spelarna stolt kommer att bära sina USA tröja, som representerar framtiden för amerikansk fotboll.

    Affären mellan Pochettino och U.S. Soccer slutfördes förra månaden men tillkännagavs först nyligen på grund av att han släppte kontraktet från Chelsea. Pochettinos första matcher med USA kommer att vara vänskapsmatcher mot Panama och Mexiko i mitten av oktober. Hans tävlingsdebut kommer i november under CONCACAF Nations Leagues kvartsfinal.

    Fansen är optimistiska att Pochettinos era kommer att leda laget till högre höjder, särskilt med VM 2026 i horisonten, som USA kommer att vara värd för tillsammans med Mexiko och Kanada.

    Verwante Tags

    billiga fotbollströjor USA tröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!