Sena mål driver Real Madrid förbi Stuttgart i UCL-öppnaren

    Real Madrid sparkade igång sitt Champions League-titelförsvar med en hårt tillkämpad 3-1-seger över Stuttgart på hemmaplan. Matchen bjöd på en dramatisk avslutning, med sena mål från Antonio Rüdiger och Endrick som säkrade vinsten efter att Deniz Undav hade kvitterat för gästerna. Fans klädda i Real Madrid tröja fyllde läktarna och skapade en elektrisk atmosfär som satte fart på spelarnas prestationer.

    Stuttgart inledde matchen starkt och hotade att ta en tidig ledning, men blev upprepade gånger nekad av Real Madrids målvakt, Thibaut Courtois. Madrid hade lite tur att gå till halvtid utan att släppa in, men de slösade inte bort tid på att hävda sin dominans i början av andra halvlek. Bara 30 sekunder senare gjorde Kylian Mbappé sitt första Champions League-mål för klubben genom att slå in ett inlägg från Rodrygo. Ledningen blev dock kortvarig, då Undav kvitterade med en nick i den 68:e minuten och satte press på hemmalaget.

    Trots bakslaget svarade Real Madrid bra. Ersättaren Luka Modric levererade en välplacerad hörna som Rüdiger konverterade med en kraftfull nick i den 83:e minuten, vilket förde Madrid i ledningen ännu en gång. Tidigare upphävdes en potentiell straff för Madrid efter att domaren beslutat att Rüdiger hade fallit för lätt. Stuttgart, motståndskraftigt som alltid, hade kvitterat och satte upp en spännande avslutning på matchen.

    I de döda stunderna lade Endrick, som kom från bänken, till ett tredje mål med en insats på lång håll som gled förbi Stuttgarts målvakt Alexander Nübel. Detta mål förstärkte inte bara Madrids seger utan gjorde också Endrick till den yngsta Champions League-målskytten i klubbens historia. Mötet visade inte bara upp spännande fotboll utan också det livliga utbudet av billiga fotbollströjor som bärs av fans, för att fira sportens globala räckvidd.

    Courtois, utsedd till matchens spelare, reflekterade över utmaningen från Stuttgart, och erkände deras anfallsförmåga samtidigt som de uttryckte lättnad över att säkra segern. Med den här segern inledde Real Madrid sin Champions League-kampanj positivt, men de kommer att möta tuffare motståndare i den kommande ligafasen, inklusive Liverpool, AC Milan och Borussia Dortmund, eftersom de försöker behålla sin status som Europamästare.

    Verwante Tags

    billiga fotbollströjor Real Madrid tröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!