Julian Alvarez ställer in för Atletico Madrid i Blockbuster Transfer från City

    Atletico Madrid har enligt uppgift nått en betydande överenskommelse, värd cirka Ksh13 miljarder (£81,5 miljoner), för att säkra Manchester Citys forward Julian Alvarez tjänster. Denna övergångsaffär, om den slutförs, skulle markera en rekordavgång för City, och överträffa den tidigare avgiften på 50 miljoner pund som Chelsea fick för Raheem Sterling 2022. Alvarez, som kom till City från River Plate för 17 miljoner euro i januari 2022, har sett sin värdet stiger efter imponerande prestationer, inklusive att hjälpa City att säkra en tredubbling 2023 och ytterligare en Premier League-titel förra säsongen.

    Den argentinske forwarden, känd som "La Araña", uttryckte sin avsikt att skjuta upp alla beslut om sin framtid till efter Argentinas deltagande i OS 2024, där de nyligen eliminerades av värdarna Frankrike. För närvarande på semester efter sin OS-uppdrag, förväntas Alvarez anlända till Madrid i början av nästa vecka för att slutföra diskussioner om personliga villkor med Atletico Madrid. När Alvarez förbereder sig för att byta ut sina billiga fotbollströjor mot Atletico Madrids berömda ränder, lovar flytten att stärka Atleticos trupp inför den kommande säsongen.

    Trots Alvarez önskan om mer speltid tvekade City till en början att släppa taget om 24-åringen, som gjorde 36 mål på 103 matcher under två säsonger. Men i enlighet med deras tidigare praxis med spelare som Ilkay Gundogan och Riyad Mahrez, har City valt att inte hindra Alvarez önskan att gå vidare. Fansen kan förutse Alvarez debut i Atletico Madrid tröja, eftersom den mångsidiga forwarden siktar på att replikera sin poängskicklighet under hans tid i Manchester City.

    Atletico Madrids förvärv av Alvarez skulle stärka deras sommarutgifter till över 180 miljoner euro. Klubben bekräftade nyligen värvningarna av Alexander Sørloth och Robin Le Normand för cirka 65 miljoner euro tillsammans, och Chelseas Conor Gallagher är också redo att ansluta sig för 42 miljoner euro.

    Alvarez inverkan på City förra säsongen var djupgående och bidrog med 19 mål och 13 assist i alla tävlingar, avgörande för Citys framgångar i Premier League, Champions League och FA-cupen. Hans förestående avgång får City att överväga sina alternativ, särskilt som backup till Erling Haaland, som missade en stor del av förra säsongen på grund av skada.

    Sammantaget innebär Alvarez potentiella flytt till Atletico Madrid en betydande övergång inom europeisk fotboll, vilket lyfter fram både spelarens stigande ställning och Atleticos ambitioner under den kommande säsongen.

    Verwante Tags

    billiga fotbollströjor Atletico Madrid tröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!