England övervinner Nederländerna i dramatisk semifinalthriller

    England säkrade sin plats i sin andra EM-final i rad med en spännande 2-1 comebackseger över Nederländerna, med ett dramatiskt stopptidsmål. Ersättaren Ollie Watkins dök upp som hjälten och undvek Stefan de Vrijs utmaning att sätta in bollen i det nedre hörnet, precis när matchen verkade vara avsedd för förlängning. Detta sena mål avslutade ett intensivt möte i Dortmund, där holländarna till en början hade övertaget. Havet av orange och vita fotbollströjor på läktarna återspeglade den intensiva rivaliteten mellan Nederländerna och England i denna gripande semifinal.

    Matchen hade en explosiv start, med Xavi Simons som gav Nederländerna en tidig ledning i den 7:e minuten. Simons utnyttjade en defensiv lapse av England och grep bollen och släppte lös ett kraftfullt skott från utanför boxen och träffade den bortre stolpen för att föra sitt lag före. Denna tidiga strejk satte tonen för en mycket konkurrenskraftig semifinal.

    England mötte ytterligare motgångar när VAR kallade domaren Felix Zwayer för att granska en incident som involverade Denzel Dumfries och Harry Kane. Efter granskning tilldömde Zwayer en straff, vilket fastställde att Dumfries hade fällt Kane i uppföljningen. Kane slog självsäkert om straffen och skickade bollen lågt förbi målvakten Bart Verbruggens högra hand för att kvittera för England.

    Matchen nådde sin kulmen på stopptid. Watkins, som hade kommit in för Kane, gjorde det avgörande intrycket. När Watkins tog emot en passning från inbytterkollegan Cole Palmer, vände Watkins, med ryggen mot mål, snabbt och avfyrade ett lågt skott i det bortre hörnet, vilket lämnade det holländska laget chockat. När fansen på arenan stolt tog på sig sina EM 2024 England Matchtröja fick de se en oförglömlig match fylld av dramatik och spänning.

    Watkins, som reflekterade över sitt centrala mål, uttryckte sin upprymdhet: "Otroligt - jag har väntat på det ögonblicket i flera veckor. Det har krävts mycket hårt arbete för att komma dit jag är idag. Jag fick möjligheten och tog den med båda händer." Aston Villa-anfallaren, som var den fjärde bästa målskytten i Premier League förra säsongen, lyfte fram sin uthållighet och beredskap att ta vara på ögonblicket.

    England förbereder sig nu för att möta Spanien i finalen i Berlin. Spanien säkrade sin plats i finalen genom att besegra Frankrike med 2-1, med mål från 16-åriga sensationen Lamine Yamal och Dani Olmo. Trots en kampanj som har sett ögonblick av inkonsekvens, är Gareth Southgates Englands lag på randen av sin första stora trofé sedan 1966, driven av drömmar om europeisk ära.

    Verwante Tags

    fotbollströjor EM 2024 England Matchtröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!