Manuel Neuers internationella karriär avslutas efter EM 2024-kvartsfinalen

    Manuel Neuer har meddelat att han drar sig tillbaka från internationell fotboll med Tyskland efter deras utträde i kvartsfinalen i EM 2024. Den 38-årige målvakten, som var avgörande för Tysklands världscupseger 2014, har bestämt sig för att hoppa av sin roll i landslaget. Neuers avgång från landslaget markerar slutet på en era, där hans prestation i olika billiga fotbollströjor visade upp hans legendariska status på den internationella scenen.

    Trots tidigare spekulationer om att Neuer kan fortsätta sin internationella karriär med ett öga på VM 2026, har han valt att avsluta sin mandatperiod med omedelbar verkan. Detta markerar slutet på en framstående 15-årsperiod där Neuer inte bara utmärkte sig som målvakt utan också omdefinierade rollen med sitt innovativa tillvägagångssätt. Under hela sin lysande karriär klädde sig Manuel Neuer Tyskland tröja med stolthet och blev en symbol för spetskompetens och innovation inom målvaktsspel.

    Neuer gjorde sin debut för Tyskland 2009 och samlade 124 landskamper under sin internationella karriär. Han deltog i fyra världscuper och fyra EM, där hans sista framträdande var en 2-1 förlängningsförlust mot Spanien i kvartsfinalen i EM 2024, som hölls i Tyskland. Hans avgång avslutar ett betydande kapitel i det tyska landslagets historia, vilket återspeglar hans djupa inverkan på sporten.

    I ett uppriktigt Instagram-inlägg delade Neuer sitt beslut att gå i pension, erkände svårigheten med valet och reflekterade över sin omfattande karriär med landslaget. Hans arv, präglat av hans banbrytande bidrag till målvakten, kommer att fungera som en bestående inspirationskälla för framtida generationer.

    Neuers pensionering kommer kort efter att Ilkay Gündogan, som var lagkapten under EM 2024, också meddelat att han lämnar internationell fotboll. Gündogan nämnde utmattning och kraven från sin klubb och internationella åtaganden som skäl för sitt beslut. När Neuer kliver bort från den nationella scenen fortsätter han att fokusera på sin klubbkarriär med Bayern München, där han har haft betydande framgångar, inklusive 11 Bundesliga-titlar, två Champions League-troféer och två klubbvärldscupsegrar. Bayern Münchens nästa match är mot Wolfsburg när de startar sin ligakampanj.

    Verwante Tags

    billiga fotbollströjor Tyskland tröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!