Chelseas stigande stjärna Rio Ngumoha åker till Liverpool för U18-åringar

    Liverpool har officiellt säkrat värvningen av den högt rankade tonårsforwarden Rio Ngumoha från Chelsea, efter Premier Leagues godkännande. Ngumoha, en 16-årig prospekt, kommer att ansluta sig till Liverpools under-18-trupp för den kommande säsongen 2024-2025. Hans drag kommer efter en process som involverade flera steg och Premier League-godkännande, vilket markerar en betydande kupp för Liverpool. De nya Liverpool tröja med unga talanger som Rio Ngumoha förväntas bli en hit bland supportrar som är ivriga att se fräscha ansikten i aktion.

    Ngumoha meddelade sin avgång från Chelsea efter att ha uttryckt sin önskan att lämna klubben i juni. Övergången har varit efterlängtad av Liverpool, som varit intresserade av den unga talangen sedan försommaren. Enligt rapporter från Fabrizio Romano har Ngumohas övergång genomförts efter att ha träffat Premier Leagues femstegsprocess. Han kommer till en början att skriva på ett stipendiatkontrakt och ansluta sig till Marc Bridge-Wilkinsons under-18-lag, med hans potentiella debut planerad till en hemmamatch mot Blackburn Rovers den 14 september.

    I ett uppriktigt Instagram-inlägg tackade Ngumoha Chelseas akademi för dess stöd och möjligheter, inklusive träning med a-laget tidigare i år. Ngumoha, erkänd för sina enastående prestationer med Chelseas under-16-lag i oktober förra året, har redan vunnit en spelare i turneringen och är högt ansedd som en av de mest lovande unga anfallstalangerna i engelsk fotboll. Liverpools investering i Rio Ngumoha belyser deras strategiska fokus på ungdomsutveckling, som syftar till att integrera lovande spelare i sina billiga fotbollströjor.

    Liverpools förmåga att tillhandahålla en tydlig väg för unga spelare, som Jarell Quansah, Conor Bradley och Trey Nyoni, spelade en betydande roll i Ngumohas beslut att flytta till Anfield. Trots Chelseas missnöje med att låta Ngumoha lämna för vad de anser vara en blygsam avgift, har rykten om att Liverpool bröt sin akademilönestruktur för att säkra yttern avfärdats.

    Förutom Ngumoha har Liverpool också gått med på ett överföringsavtal på 29 miljoner pund för Georgiens målvakt Giorgi Mamardashvili, med ytterligare 4 miljoner pund i tillägg. Mamardashvili kommer att vara kvar i Valencia under resten av innevarande säsong innan han ansluter till Liverpool nästa sommar.

    Verwante Tags

    billiga fotbollströjor Liverpool tröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!