Mbappé gör mål på debut som Real Madrid lyfter UEFA Super Cup

    Kylian Mbappé gjorde en imponerande debut för Real Madrid och gjorde mål i klubbens 2-0-seger över Atalanta i UEFA Super Cup. Den franske kaptenen, som tog på sig Real Madrids ikoniska vita tröja för första gången i en tävlingsmatch, gjorde det andra målet i den 68:e minuten, vilket säkrade segern för de spanska mästarna. Matchen, som hölls på Nationalstadion i Warszawa, såg Mbappé spela 82 minuter, under vilken han sakkunnigt avslutade en passning från Jude Bellingham och skickade bollen i det övre hörnet av nätet. Mbappé tog stolt på sig en av de mest ikoniska billiga fotbollströjor i världen när han gjorde sin Real Madrid-debut i UEFA Super Cup.

    Real Madrids nya system under Carlo Ancelotti såg Jude Bellingham i en mer central mittfältsroll, vilket gjorde att han kunde ta kontroll över spelet i andra halvlek. Vinícius Jr. strålade också och levererade en lysande assist till Federico Valverdes öppningsmål. Trots sin dominans kände Madrid fortfarande pressen tills Mbappés mål lättade på spänningen.

    Efter matchen uttryckte Mbappé sitt förtroende och konstaterade att det "ingen gräns" finns för hur många mål han och Real Madrid kan göra den här säsongen. När han tillfrågades om 50 mål var ett realistiskt mål, betonade han vikten av lagets framgång och sa: "Om jag kan göra 50 mål är det 50. Men det viktigaste är att vinna och förbättra som ett lag, för vi går att vinna som ett lag." Mbappés debut i Real Madrid tröja kommer att bli ihågkommen som början på en ny era för de spanska giganterna.

    Mbappé firade med sin varumärkesgest och fick sällskap av Vinícius Jr. och Rodrygo, hans medanfallare som förväntas bli en formidabel kraft i europeisk fotboll den här säsongen. När han reflekterade över sin debut delade Mbappé sin spänning över att äntligen bära Real Madrid-tröjan, ett ögonblick han länge hade väntat sig. Bellingham, som själv hade en stark prestation, berömde Mbappé och noterade att det var "destinerat" för honom att göra mål i sin debut.

    Mbappés flytt till Real Madrid, genomförd på en fri transfer från Paris Saint-Germain, avslutade en långdragen och uppmärksammad transfersaga. Medan Ancelotti fortfarande behöver finjustera sina anfallsalternativ, med nyvärvningen Endrick som ännu inte kommer med, har den italienska tränaren ett överflöd av talang till sitt förfogande när Real Madrid inleder den nya säsongen.

    Verwante Tags

    billiga fotbollströjor Real Madrid tröja

    Reacties

    Note: HTML is not translated!